Použitie oleja pri grilovaní má niekoľko výhod. Po prvé pomáha zabrániť prilepeniu jedla ku grilovaciemu roštu alebo ku grilovacej panvici, čo uľahčuje grilovanie a následné čistenie grilu. Po druhé olej pridáva jedlu tú správnu delikátnu chuť, pretože práve tuk/olej je vždy v jedle nositeľom chutí. Po tretie, olej zabraňuje vysušeniu grilovaného jedla, čo je najmä u mäsa veľmi dôležité. Olej tiež pomáha udržať konzistenciu a chrumkavosť grilovaných potravín. Je dôležité ešte vedieť, že treba používať kvalitný olej s vysokým bodom zadymenia, ktorý neuvoľňuje toxické látky pri vysokych teplotách. Vďaka tomu sa jedlo neprepáli len sa chutne a chrumkavo vypečie.
A ako ešte môže olej gril majstrom pomôcť, aby ich grilované dielo bolo čo najchutnejšie? Jednoducho, treba použiť na grilovanie olej, ktorý je už ochutený korením a cesnakom tak, aby bola príprava jedla čo najrýchlejšia a najjednoduchšia. Práve preto Vám prinášame dve novinky - grilovacie oleje s cesnakom a korením. Stačí mäso osoliť a natrieť grilovacím olejom a nechať chvíľku postáť, aby korenie aj soľ do mäsa vsiakli a tak ho pekne ochutili. A pri samotnom grilovaní, pri každom obracaní, potom ešte mäso potrieť olejom, aby chuť a šťavnatosť zostali vo vnútri a povrch sa pekne do chrumkava upiekol.
Vyskúšajte naše nové grilovacie oleje pri Vašej najbližšej grilovačke!