Palma predstaví na Gurmán Feste nové bylinkové oleje ako Záhradu chutí

V Bratislave 17.6.2015

Palma predstaví na Gurmán Feste nové bylinkové oleje ako Záhradu chutí

Festival milovníkov dobrého jedla a varenia sa i tento rok rozvonia v areáli petržalského Závodiska – od piatka 19. 6. do nedele 21. 6. 2015. Medzi vystavovateľmi nebude chýbať tradičná slovenská značka Palma so svojimi novinkami a Záhradou chutí.

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Keďže sa Gurmán Fest Bratislava koncepčne zameriava jednak na najvyššiu kvalitu gastronómie, ale aj lokálnych výrobcov, bude tento rok súčasťou festival aj tradičná slovenská značka olejov a tukov na pečenie Palma.

Na Gurmánfeste predstaví širokej verejnosti novinky zo svojej “kuchyne”, celkom nový rad výberových repkových olejov Raciol z prvého lisovania. Pri jeho výrobe sa kladie dôraz na šetrné spracovanie a zachovanie dôležitých živín. Ide o inovatívnu novinku s vysokou variabilitou použitia v studenej i teplej kuchyni. Výberové oleje sú obohatené o čerstvé ingrediencie a rôzne kombinácie byliniek ako bazalka, sušené paradajky, cesnak alebo čili, vďaka ktorým získajú doma pripravené jedlá jednoducho a rýchlo výnimočnú chuť i vôňu. Najmä v letnom období grilovačiek skvelo spestria jedlá s mäsom či šaláty. Palma tak reaguje na aktuálne trendy v gastronómii, a zároveň predstavuje novú, výrazne modernejšiu identitu.

Hlavnou myšlienkou konceptu stánku bude Záhrada chutí pripravená potešiť takmer všetky zmysly návštevníkov. Na svoje si prídu jednak chuťové poháriky, bude sa však aj na čo dívať a ochudobnený nezostane ani čuch. Prezentácia bude ľahká, svieža, voňavá s použitím čerstvých letných surovín, byliniek a kvetín. Pripravená bude ochutnávka nových olejov s čerstvým domácim pečivom, svoje kuchárske umenie a nové ingrediencie od Palmy predvedie Daniel Hrivňák, executive Chef AuCafe Bratislava. Daniel sa zameria na jednoduché a tradičné jedlá v netradičnom prevedení, čerstvo pripravené, vždy s výberovým olejom Raciol.

Mnoho obľúbených produktov spoločnosti, prechádza zlepšením – či už receptúr, obalov alebo dizajnu. Palma týmto krokom potvrdzuje, že stále ostáva dôležitou súčasťou slovenského trhu potravín. Informácie o novinkách, tipy, zaujímavosti a inšpiratívny obsah nájdete na novej webovej stránke

www.sLaskouPreRodinu.sk. Ak si nechcete nechať ujsť žiadne aktuality, sledujte aj rovnomenný profil na Facebooku.

Daniel Hrivňák, executive Chef AuCafe Bratislava. V súčasnosti jeho služby Executive Chefa využívajú prominentné Roman Restaurant (AuCafe, ParCafe, Wine Bar&Tapas ) v Bratislave. Daniel je členom Gourmet Klubu a od roku 2005 držiteľom osvedčenia Diner Amical – Confrerie de la chaine des Rotisseurs. Každoročne sa zúčastňuje na live show slovenských gurmánskych festivalov. Je víťazom súťaže Incheba Gastro cup 2011, držiteľom zlatej medajle Incheba Gastro Cup 2012, rovnako držiteľom bronzu Tatranský kuchár 2012. Taktiež je absolventom kurzov Barry Callebaut 2011 v Poľsku, Barry Callebaut 2012 v Belgicku a Molecular Base v Prahe 2013.

hore